Data: 2001-08-02 11:12:02
Temat: Re: Patisony
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Maciej <b...@e...net.pl> wrote:
>Oczywiscie szukam jakiegos zaskakujacego rozwiazania. Moze pikle moze
>smazenie, moze leczo...
..zastanawiam się jak to jest z uprawą takiego patisona.
Najbardziej popularne są chyba na naszym rynku patisony ppodawane
jako pikle. W małym słoiku siedzą zatłoczone jeszcze mniejsze
patisony (wielkości korka do wanny).Nie powiem bardzo lubię
właśnie takie( można trafić na domowe patisony pokrojone i dużo
większe), ale zastanawia mnie sens uprawy tego "dyniowatego".
Patison na krzaku może wyrosnąć bardzo duży a tu mamy takie
maleństwa. Ile razy w ciągu roku i ile takich małych patisonów wyrośnie
na jednym krzaku? (np.jeden krzak jedna wielka dynia).
..oj niewiele znam się na patisonach.
AgataW.
|