Data: 2012-06-28 17:55:18
Temat: Re: Pektyna.
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> W taki sposób zawsze znajdziesz rzadką chorobę, polegającą na
> nietolerancji czy bloku metabolicznym, w przypadku której prosty lub wręcz
> podstawowy składnik pokarmu będzie powodował stan zagrożenia"
Błąd, ja ostszegam, że pewne wielocukry są ciężoko.strawne,
dla każdego, nawet zdrowego.
> przykłady proszę:
> choroba Segawy - brak dopaminy
> Zespół Reye'a - nieprawidłowa przemiana aminokwasów, nieprawidłowy
> metabolizm amoniaku --- rany Białka szkodzą!!!!
Rozmawialiśmy o pektynie- wielocuksze składającym się z wielu galaktoz, a
obgadywaliśmy taż węglowodany , wielocukry, tu zmieniasz temat na białka i
inne wady.
> czy trzymając się przemian węglowodanów
> - choroba von Gierkego
> - choroba Andersena
Na szczęście nie znam.
> Co gorsze, wychodząc z takiego założenia, należałoby wyeliminować z diety
> tą "Twoją glukozę", bo przecież są z nią problemy w przypadku cukrzycy.
A to już lekarski sposub myślenia, normalny pacjent wie,
że bez glukozy nie ma życia.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
|