Data: 2001-07-23 11:40:11
Temat: Re: Pesto
Od: "T.A.P." <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam lipcowo,
oto przepis na pesto, chyba wg przepisu Magdy Basset
PESTO
4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
szypulek, bo
beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance, ale nie na
kamien)
2 szklanki dobrej oliwy
1/2 lyzeczki soli
4 zabki czosnku
1 szklanka startego parmezanu
1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
romano)
4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.
Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
zamrozic, albo uzyc natychmiast.
Magdalena
pozdrawiam Teresa Podolak
|