Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.man.poznan.pl!n
ewsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Broda <b...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Piec pod przykryciem czy nie?
Date: Thu, 11 Sep 2003 12:48:16 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 18
Message-ID: <M...@n...tpi.pl>
References: <t...@4...com> <bjmo2l$co8$1@news.onet.pl>
<bjn949$e4p$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: host178-165.crowley.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1063277340 28380 62.181.165.178 (11 Sep 2003 10:49:00
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 11 Sep 2003 10:49:00 +0000 (UTC)
X-Newsreader: MicroPlanet Gravity v2.30
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:173035
Ukryj nagłówki
> Miałem to przez kilka minut na ekranie, ale się skończyło... Był na którymś
> z Discovery filmik o kuchni. Jakiś master cook pokazywał co się dzieje z
> mięsem pieczonym, pieczonym obsmażonym i tak dalej. Wykazał, jak dla mnie
> dość dobitnie, że żadne obsmażanie nie daje nic, i nie zamyka por mięsa.
> DOpiero, co mnie zdziwiło i zadziwiło, i zaskoczyło - użył specpalnika na
> gaz, takiego ołóweczka... Dopiero w takim płomieniu istnieje temperatura
> iluśset stopni i to dopiero zamyka/zapieka pory i otwory!
> Widok takiego obhajcowywania nie jest jakiś szczególnie miły, charkot
> palnika... Ale podaję, by miłośnicy pieczeni mieli całościowy pogląd na
> sprawę. Dodam, że nie kupiłem sobie tego palnika, i obsmażam...
Hmmm jesli dobrze pamietam to i ja tez ogladalem ten filmik. Tylko ze ja
zapamietalem z niego to ze nie powinno sie piec w wysokiej temperaturze
a gdzies ok. 55 oC. Problem byl tylko taki ze w tej temperaturze to
niestety nie uzyska sie tego aromatu i zapachu, dlatego "przypalal"
miesko zeby bylo bardizej apetyczne.
broda
|