Data: 2003-09-10 15:24:24
Temat: Re: Piec pod przykryciem czy nie?
Od: "Artur Z" <a...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>żadne obsmażanie nie daje nic, i nie zamyka por mięsa.
> DOpiero, co mnie zdziwiło i zadziwiło, i zaskoczyło - użył specpalnika na
> gaz, takiego ołóweczka...
Oj chyba dałeś się złapać na lep taniej reklamy :)))
Zgadzam sie z Joanną, że obsmażanie powoduje taki skutek,iż napewno mięsa
nie puszcza "sosu". Domniemywać więc można, że zapobiega to jego wysuszaniu.
Po takiej obróbce wstępnej (ale wręcz do spalenia) można nawet zaniechać
pieczenia i dalej takie mięsko udusić w wodzie lub rosole.Efekt będzie
podobny jak po upieczeniu.A tak wogóle to szynka najlepsza jest gotowana w
małej ilości płynu :))
--
Pozdrawiam
Artur Z
|