Data: 2005-02-16 10:04:05
Temat: Re: Pieczarki
Od: "wolim" <w...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mir_Gdyr" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cuv268$669$1@news.onet.pl...
> Witam w zimowy poranek!
> Mam sporą ilość pieczarek i chciałabym przygotować z nich jakiś dobry i
> nieskomplikowany obiad.
1. Sos pieczarkowy:
Poddusić pieczarki z cebulą, doprawić pieprzem i solą, zalać tłustą śmietaną
(żeby się nie zważyła). Wymieszać i gotowe.
Do tego możesz zrobić kopytka, kluski śląskie, placki ziemniaczane, lub w
wersji superszybkiej podać sos z makaronem;)
2. Pieczarki faszerowane:
Jeśli masz większe pieczarki, to wykrawasz z nich ogonki. Ogonki siekasz
(możesz też do ogonków dodać kilka całych pieczarek) i przesmażasz z dość
drobno posiekaną cebulą. W międzyczasie gotujesz jajko/jajka na twardo.
Rozdrabniasz jajko i mieszasz z przesmażoną papką
pieczarkowo-ogonkowo-cebulową;). Możesz dodać do tego trochę natki
pietruszki... Takim nadzieniem nadziewasz kapelusze pieczarek. Obtaczasz w
jajku, bułce i smażysz jak schabowe. Gotowe
--
pzdr
/\/\\/\/
|