« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-23 21:02:13
Temat: PieczarkiWitam.
Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
Pozdrawiam kuchmistrzów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-23 21:40:29
Temat: Re: Pieczarki
Rurek WS wrote:
> Witam.
> Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
> Pozdrawiam kuchmistrzów.
Umyc, oczyscic, posolic, popieprzyc, krople oliwy, krople soku z
cytryny i...zjesc!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-23 21:50:22
Temat: Re: Pieczarki> Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
> Pozdrawiam kuchmistrzów.
salatka :
proporcje "na oko"
pieczarki umyte i pokrojone na bardzo cienkie plasterki
szparagi (sloik , niestety) pokrojone na paski wzdluz
groszek zielony (mrozony, nie puszka) zblanszowany
troche posiekanej drobno cebulki
wszystko to razem mieszamy i zalewamy marynata :
olej slonecznikowy, troche bialego octu winnego, troche cukru, sol, bialy
pieprz
tak przygotowana salatka powinna postac w lodowce 1-2 h
podajemy z cwiartkami jajka i tostami
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-23 23:32:12
Temat: Re: Pieczarki
Rurek WS wrote:
>
> Witam.
> Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
> Pozdrawiam kuchmistrzów.
Witam!
Podam Ci przepis na moim zdaniem smaczna salatke:
-1/2 kg pieczarek (ugotowac i pokroic w kosteczke)
-puszka groszku konserwowego
-puszka kukurydzy
-4-5 ogorkow konserwowych (w kosteczke)
-4 jajka (w kosteczke)
-peczek szczypiorku
-sol, pieprz do smaku
-majonez
Agnieszka
P.S. Czasami wkrajam do tej salatki 2 jablka. Tez smacznie.
--
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-24 03:57:13
Temat: Re: Pieczarki
Rurek WS <r...@p...sos.com.pl> wrote in message news:388b710d@news.astercity.net...
> Witam.
> Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
> Pozdrawiam kuchmistrzów.
>
moze chinski przepis
Watrobki Kurze z Pieczarkami
1/4 szklanki rosolu ( moze byc z kostki)
2 lyzeczki maki kartoflanej
2 lyzki oliwy
1zabek czosnku ( zgnieciony)
1 duza zielona papryka pokrojona w kostke 2.5cm x2.5cm
1 cebula pokrojona w piorka
2 szklanki pokrojonych pieczarek
25 dkg watrobek kurzych
Rozmieszac make kartoflana z rosolem. Trzymac z boku. Rozgrzac oliwe w woku lub duzej
patelni. Rzucic na goracy tluszcz pognieciony czosnek na 30 sek. Dodac papryke i
cebule. Smazyc mieszajac 3-4 minuty. Przelozyc na talerz. Rzucic na tluszcz ( dodac
wiecej oliwy, jesli potrzeba) pieczarki. Smazyc je, mieszajac 1 minute. Zdjac
pieczarki z patelni. Smazyc na b. goracej patelni lub woku watrobki. 3-4 minuty.
Wlac do watrobek rosol rozmieszany z maka kartoflana. Gotowac az zagestnieje i
zacznie puszczac babelki. Dodac papryke, pieczarki, cebule. Przykryc i gotowac 2
minuty....Podawac natychmiast.
Smacznego
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-24 08:41:07
Temat: Re: Pieczarki Wybrac duze, wydlubac ogonki (obrac oczywiscie), posmarzyc lekko na
maselku blaszkami w dol, potem odwrocic i ponakladac przygotowane wczesniej
plasterki* zoltego sera z nalozonym przecisnietym czosnkiem. Podawac jak sie
ser stopi. Popijac czerwonym winem.
*) Plasterki sera powinny miec ok 5 mm grubosci i powierzchnie adekwatna do
powierzchni pieczarek, a ilosc czosnku wedlug gustu.
Jader
p.s. Poza smakowymi potrawa posiada rewelacyjne wlasciwosci zdrowotne i
dodatkowo odstrasza wampiry.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-24 08:43:47
Temat: Re: PieczarkiJader <j...@p...com.pl> wrote:
> p.s. Poza smakowymi potrawa posiada rewelacyjne wlasciwosci zdrowotne i
> dodatkowo odstrasza wampiry.
Jak które, Zuzanka lubi czosnek...
EwaP
--
Ewa Pawelec, Zakład Fizyki Plazmy UO
Power corrupts, but we all need electricity
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-24 09:11:08
Temat: Re: Pieczarki
>Wybrac duze, wydlubac ogonki (obrac oczywiscie), posmarzyc lekko na
>maselku blaszkami w dol, potem odwrocic i ponakladac przygotowane wczesniej
>plasterki* zoltego sera z nalozonym przecisnietym czosnkiem. Podawac jak
sie
>ser stopi. Popijac czerwonym winem.
Znam podobny przepis - też tylko duże pieczarki, wycinamy nóżki, siekamy w
drobną kosteczkę i przesmażamy na masełku z siekaną cebulką. Kapelusze
pieczarek też przesmażamy ( odddzielnie ). Następnie smażone siekane nóżki z
cebulką wystudzamy i mieszamy z rozbełtanym jajkiemoraz przyprawami ( ja
proponuję tylko sól i pieprz ). Taki farsz kładziemy do kapeluszy,
posypujemy tartym serem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnikana jakeiś 20-30
minut.
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-24 09:14:01
Temat: Re: PieczarkiMożn ajako zakąskę zrobić pieczarki panierowane.
Kupujemy średniej wielkości pieczarki, wycianmy nożki. Kapelusze solimy i
pieprzymy a następnie odstawiamy na ok. 2 h mieszając od czasu do czasu
chodzi o to, aby pieczarki "nabrały" soli i pieprzu). Następnie pieczarki
panierujemy w jajku i panierce jaką lubimy ( można dodać suszonej bazyli ) i
smażymy ok.10 minut na głębokim tłuszczu.
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Rurek WS napisał(a) w wiadomości: <3...@n...astercity.net>...
>Witam.
>Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
>Pozdrawiam kuchmistrzów.
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-24 11:02:55
Temat: Re: Pieczarki> Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
Pieczarki w ciescie nalesnikowym. Zrobic ciasto nalesnikowe z piwem -
musi byc o konsystencji gestej smietany, w tym maczac kapelusze
pieczarek i smazyc. Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |