Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!no
t-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczarki
Date: Mon, 24 Jan 2000 10:11:08 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 23
Message-ID: <86h50l$lhc$1@flis.man.torun.pl>
References: <3...@n...astercity.net> <86h37q$kpn$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 948705109 22060 158.75.50.2 (24 Jan 2000 09:11:49 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 24 Jan 2000 09:11:49 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3155.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3155.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21611
Ukryj nagłówki
>Wybrac duze, wydlubac ogonki (obrac oczywiscie), posmarzyc lekko na
>maselku blaszkami w dol, potem odwrocic i ponakladac przygotowane wczesniej
>plasterki* zoltego sera z nalozonym przecisnietym czosnkiem. Podawac jak
sie
>ser stopi. Popijac czerwonym winem.
Znam podobny przepis - też tylko duże pieczarki, wycinamy nóżki, siekamy w
drobną kosteczkę i przesmażamy na masełku z siekaną cebulką. Kapelusze
pieczarek też przesmażamy ( odddzielnie ). Następnie smażone siekane nóżki z
cebulką wystudzamy i mieszamy z rozbełtanym jajkiemoraz przyprawami ( ja
proponuję tylko sól i pieprz ). Taki farsz kładziemy do kapeluszy,
posypujemy tartym serem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnikana jakeiś 20-30
minut.
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
|