Data: 2000-01-24 09:11:08
Temat: Re: Pieczarki
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Wybrac duze, wydlubac ogonki (obrac oczywiscie), posmarzyc lekko na
>maselku blaszkami w dol, potem odwrocic i ponakladac przygotowane wczesniej
>plasterki* zoltego sera z nalozonym przecisnietym czosnkiem. Podawac jak
sie
>ser stopi. Popijac czerwonym winem.
Znam podobny przepis - też tylko duże pieczarki, wycinamy nóżki, siekamy w
drobną kosteczkę i przesmażamy na masełku z siekaną cebulką. Kapelusze
pieczarek też przesmażamy ( odddzielnie ). Następnie smażone siekane nóżki z
cebulką wystudzamy i mieszamy z rozbełtanym jajkiemoraz przyprawami ( ja
proponuję tylko sól i pieprz ). Taki farsz kładziemy do kapeluszy,
posypujemy tartym serem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnikana jakeiś 20-30
minut.
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
|