Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newspump.monmouth.co
m!newspeer.monmouth.com!newscon04.news.prodigy.com!news-k12.news.prodigy.com!pr
odigy.com!not-for-mail
From: "af" <f...@p...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczarki
Date: Sun, 23 Jan 2000 19:57:13 -0800
Organization: Prodigy Internet http://www.prodigy.com
Lines: 106
Message-ID: <86gijl$7sdk$1@newssvr03-int.news.prodigy.com>
References: <3...@n...astercity.net>
NNTP-Posting-Host: shokb308-31.splitrock.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_NextPart_000_0025_01BF65DC.0A8A27A0"
X-Trace: newssvr03-int.news.prodigy.com 948686261 4504157 209.156.100.182 (24 Jan
2000 03:57:41 GMT)
X-Complaints-To: a...@p...net
NNTP-Posting-Date: 24 Jan 2000 03:57:41 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21598
Ukryj nagłówki
Rurek WS <r...@p...sos.com.pl> wrote in message news:388b710d@news.astercity.net...
> Witam.
> Potrzebuje kilka ciekawych przepisów na potrawy z pieczarkami.
> Pozdrawiam kuchmistrzów.
>
moze chinski przepis
Watrobki Kurze z Pieczarkami
1/4 szklanki rosolu ( moze byc z kostki)
2 lyzeczki maki kartoflanej
2 lyzki oliwy
1zabek czosnku ( zgnieciony)
1 duza zielona papryka pokrojona w kostke 2.5cm x2.5cm
1 cebula pokrojona w piorka
2 szklanki pokrojonych pieczarek
25 dkg watrobek kurzych
Rozmieszac make kartoflana z rosolem. Trzymac z boku. Rozgrzac oliwe w woku lub duzej
patelni. Rzucic na goracy tluszcz pognieciony czosnek na 30 sek. Dodac papryke i
cebule. Smazyc mieszajac 3-4 minuty. Przelozyc na talerz. Rzucic na tluszcz ( dodac
wiecej oliwy, jesli potrzeba) pieczarki. Smazyc je, mieszajac 1 minute. Zdjac
pieczarki z patelni. Smazyc na b. goracej patelni lub woku watrobki. 3-4 minuty.
Wlac do watrobek rosol rozmieszany z maka kartoflana. Gotowac az zagestnieje i
zacznie puszczac babelki. Dodac papryke, pieczarki, cebule. Przykryc i gotowac 2
minuty....Podawac natychmiast.
Smacznego
F.
|