Data: 2003-08-06 12:51:57
Temat: Re: Pieczenie chleba w automacie
Od: "Vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomek Głowacki" <tomek@nospam_pseinfo.pl> napisał w wiadomości
news:bgq9i6$d4f$1@mex.pseinfo.pl...
> fotkom wrote:
> > Witam
> > Zakupilem automat do pieczenia chleba marki kenwood
>
> Eee.....suchych? A czy najpierw "rozruszałeś" te drożdże? W ciepłej
> wodzie (lub mleku) z odrobiną cukru? Trzeba to zostawić na jakieś 20-30
> minut.
>
> Ja bym jednak zalecał dobre, sprawdzone, drożdże piekarskie, nie suche.
>
Na suchych mi dziala bezproblemowa, fakt, ze nie w maszynie, a normalnie w
piekarniku. Ale nie dopatrywalbym sie winy w rodzaju drozdzy - super
wyczuleni odrozniaja smaki, ale drozdze dzialaja tak samo.
V.
|