Data: 2002-12-10 09:12:41
Temat: Re: Pieczenie ciast w kuchence AMICI
Od: "Kasia A." <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0fd3.00000587.3df594ec@newsgate.onet.pl...
> Czy ktoś z was ma już wypróbowane sposoby pieczenia ciast w piekarniku
> elektrycznym kuchenki AMICI. Chodzi mi o ustawienia funkcji pieczenia,
tzn.
> dolna i górna grzałka, czy tylko dolna lub górna, kiedy termoobieg,
opiekacz,
> jakie ustawienia temperatury, itp. Dla typowych ciast, np. karpatka, itp.
>
Piekę w zwykłych aluminiowych blachach na papierze do pieczenia i ustawiam
na czarnej półce z wyposażenia kuchenki. Półkę ustawiam na drugim poziomie
od dołu. Grzałka góra-dół. Termoobiegu używam rzadko, wtedy jak piekę na
dwóch poziomach jednocześnie lub szarlotkę z surowych jabłek. Np. sernik
upieczony w termoobiegu smakuje jak ugotowany a nie upieczony. Innych
funkcji nie używam albo używam sporadycznie.
--
Pozdrawiam
Kasia
Kraków
|