Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!newsfee
d.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Vefour" <v...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczenie ryb
Date: Fri, 24 Jan 2003 16:28:38 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <b0rm2h$eaf$1@news.tpi.pl>
References: <b0rbkd$63c$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: ph165.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043422097 14671 217.99.208.165 (24 Jan 2003 15:28:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Jan 2003 15:28:17 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143878
Ukryj nagłówki
żytkownik "Agusia (Lublin)" <N...@p...fm> napisał w wiadomości
news:b0rbkd$63c$1@news.lublin.pl...
Witam!
Czy moglby mi ktos powiedziec jak dlugo piecze sie w piekarniku ryby
mrozone, takie zwykle kostki albo platy? I na ile stopni? I jak dlugo
mrozone ryby sie gotuje normalnie w wodzie, a ile na parze? O smazeniu na
opakowaniach jest, ja nie lubie, a w ksiazkach kucharskich sa przepisy tylko
ze swiezych. :-( Do tej pory robie to 'na oko' i chyba troche przesadzam.
Moze ktos pomoze? Z gory wielkie dzieki!
Pozdrawiam
Agnieszka lubiaca ryby
--
Bedzie bardzo trudno Ci odpowiedziec, bo to zalezy od wagi ryby, jej
rodzaju, no i stopnia zamrozenia rzecz jasna. Z temperaturami tez nie jest
tak prosto, bo sa rozne szkoly - ja z reguly uzywam 160-180 (z tym ze mam
piec konwekcyjny, a to inny rozklad temperatury niz w piekarniku). Jak
koniecznie chcesz piec rybe zamrozona, zaczal bym od 160 poytem zwiekszylbym
do ok. 200. A gotowa jest wtedy, kiedy sprobujesz :)))) Serio, wszytskie
przepisy (poza cukierniczymi) sa tylko "na oko" i warto sobie "oko"
potrenowac, bo to najpewniejszy sposob. Jak przesadzasz, to wyjmij
wczesniej, zawsze mozna wsadzic z powrotem.
Powodzenia,
V.
|