Data: 2006-08-02 09:50:05
Temat: Re: Pieczenie w mikrofali?
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kot napisał(a) 2/08/2006 11:42:
> notujaca wrote:
>
>> clafoutis napisał(a) 2/08/2006 10:41:
>>
>>> ale ty marudzisz a ta twoje niby perfoprowana folia to niby nie wysusza??
>>> zawsze jest jakiś ubytek i tego nie da sie uniknąć
>>
>> Nie marudzę. Po prostu nie dawaj niepewnych rad. Przeczytaj w instrukcji o
>> używaniu folii w mikrofalówce.
>>
>> EOT
>>
>
> Jak to mowi moj monrz: jestes ofiara marketingu ;) Taka zwykla folia jest
> bardzo elastyczna, w mikrofali nadyma sie jak balon, a pozniej opada. Za to
> ta perforowana jest drozsza ;)
Wiesz co, kiedyś próbowałam użyć zwykłej folii w mikrofalówce i robiły się z
nią dziwne rzeczy. Pękała albo przyklejała się za bardzo. Sposobem na
droższą folię jest, jak napisałam, podziurawienie tej zwykłej widelcem.
Wydaje mi się, że potrawa się lepiej przyrządza, jak nadmiar tej pary jednak
wydostaje się spod przykrycia.
A w tym przynajmniej przypadku ofiarą niczyją nie jestem, bo nie używam
żadnej folii, tylko plastkowej nakładki dołączonej do kuchenki >:-)
Jasne, że grzanki można zrobić trzymając chleb nad palnikiem, ale ja je wolę
zrobić w tosterze. Chodzi mi po prostu o to, że jak się radzi osobie nie
używającej wcześniej mikrofalówki warto przynajmniej wspomnieć, jak się ją
_powinno_ używać.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|