Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kot <t...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczenie w mikrofali?
Date: Wed, 02 Aug 2006 14:49:55 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 42
Message-ID: <eaq6vk$kk7$1@inews.gazeta.pl>
References: <o...@m...chello.pl>
<eaobl1$bdc$1@nemesis.news.tpi.pl> <C0F62F33.9408%notujaca@gazeta.pl>
<eapo4k$e19$2@nemesis.news.tpi.pl> <C0F63029.9411%notujaca@gazeta.pl>
<eapojq$e19$4@nemesis.news.tpi.pl> <C0F634D7.94BA%notujaca@gazeta.pl>
<eaps0t$22l$1@inews.gazeta.pl> <C0F641ED.94D1%notujaca@gazeta.pl>
Reply-To: t...@g...pl
NNTP-Posting-Host: 20.193.103-84.rev.gaoland.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1154522932 21127 84.103.193.20 (2 Aug 2006 12:48:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 2 Aug 2006 12:48:52 +0000 (UTC)
X-User: trzykoty
User-Agent: KNode/0.9.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:274625
Ukryj nagłówki
notujaca wrote:
> Kot napisał(a) 2/08/2006 11:42:
>
>> notujaca wrote:
>>
>>> clafoutis napisał(a) 2/08/2006 10:41:
>>>
>>>> ale ty marudzisz a ta twoje niby perfoprowana folia to niby nie
>>>> wysusza?? zawsze jest jakiś ubytek i tego nie da sie uniknąć
>>>
>>> Nie marudzę. Po prostu nie dawaj niepewnych rad. Przeczytaj w instrukcji
>>> o używaniu folii w mikrofalówce.
>>>
>>> EOT
>>>
>>
>> Jak to mowi moj monrz: jestes ofiara marketingu ;) Taka zwykla folia jest
>> bardzo elastyczna, w mikrofali nadyma sie jak balon, a pozniej opada. Za
>> to ta perforowana jest drozsza ;)
>
> Wiesz co, kiedyś próbowałam użyć zwykłej folii w mikrofalówce i robiły się
> z nią dziwne rzeczy. Pękała albo przyklejała się za bardzo. Sposobem na
> droższą folię jest, jak napisałam, podziurawienie tej zwykłej widelcem.
> Wydaje mi się, że potrawa się lepiej przyrządza, jak nadmiar tej pary
> jednak wydostaje się spod przykrycia.
>
> A w tym przynajmniej przypadku ofiarą niczyją nie jestem, bo nie używam
> żadnej folii, tylko plastkowej nakładki dołączonej do kuchenki >:-)
>
> Jasne, że grzanki można zrobić trzymając chleb nad palnikiem, ale ja je
> wolę zrobić w tosterze. Chodzi mi po prostu o to, że jak się radzi osobie
> nie używającej wcześniej mikrofalówki warto przynajmniej wspomnieć, jak
> się ją _powinno_ używać.
Eee tam, jakby tak myslec, toby mikrofala tylko do podgrzewania sluzyla. A
niektorzy nie maja i nie moga miec piekarnika, wiec nie maja wyjscia, jak
tylko rozszerzyc zakres uzycia mikrofali. DA SIE w niej piec, bez wzgledu
na to co mowia ci, ktorzy nigdy w niej nie piekli.
--
Kot
|