Data: 2002-08-12 14:26:54
Temat: Re: Pieczenie w prodiżu
Od: "Mattik" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jak sprawdzic? Wlaczyc do kontaktu i sprawfdzic, czy pokrywka sie nagrzewa.
To chwile trwa ale powinna byc coraz bardziej goraca. Jak grzeje to wszystko
OK. A poza tym sprawdz mocowanie raczek - czy sie nie ruszaja, czy dobrze
przynitowane ewentualnie przysrubowane.
Ciasta wychodza przerozne ale najlepiej chyba biszkopt. Wiem, ze sieostra
piekla w tym murzynka, babke, jakies drozdzowe jeszcze, no i biszkopty
wszelakiej masci :)
A i moja rada - mysle, ze dobra. Jak bedziesz cos piekla (np. kuraka -
wysmienity jest) to przy otwieraniu pokrywki UWAZAJ NA PARE. Najlepiej
zakladac rekawice takie dluugie - jak do piecykow i ZAWSZE OTWIERAC OD
SIEBIE. Potrafi buchnac bardzo goraca para i mozna sie pieknie poparzyc - a
tego to ja nikomu nie zycze.
Jak bedziesz uwazala na siebie to gwarantuje Ci, ze pieczyste i wypieki
wyjda super :)
Uzytkownik prodiza
--
Mattik
P.S. A micha od prodiza wysmienicie sie nadaje do smazenia dzemow, konfitur
itp. :)
|