Data: 2011-10-12 17:36:29
Temat: Re: Pieczenie ziemniaków
Od: Krzysztof Tabaczyński <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:j728uv$drk$1@news.onet.pl...
>W dniu 2011-10-04 11:03, Kamikaze pisze:
>
>> Jak lepiej zrobić, przed pieczeniem ziemniaków obgotować je wcześniej
>> czy od razu surowe wsadzić do piekarnika?
>
> Moje dzisiejsze zapiekane: warstwa podgotowanych, pokrojonych na
> plasterki, cebulka podsmażona, warstwa ziemniaków, na wierzch zupa Knorra
> borowikowa rozpuszczona w wywarze z kilku suszonych grzybków i zmieszana z
> tymiż grzybkami - pokrojonymi, z czego w sumie zrobił się gęsty sos.
> Tłuszczu zero. Posypane startym serem żółtym wędzonym.
Zer żółty ma około 50% tłuszczu...
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|