Data: 2003-12-19 16:13:20
Temat: Re: Piekarnik
Od: "yewka" <y...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> O matko a coz to za dziwactwo? Pieke praktycznie tylko w srebrnych
> metalowych blaszkach;) Czy napisali tez dlaczego takowych nie uzywac?;)
>
>
Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam, ale nie miałam komputera przez
parę dni :-) . O tych czarnych blachach piszą w instrukcji do kuchenki
wytłuszczonym drukiem: "należy stosować czarne blachy lub powlekane w
kolorze czarnym, które powinny być wkładane w poprzek piekarnika. Nie należy
stasować form i blach o powierzchniach jasnych i błyszczących gdyż powodują
one odbicie promieniowania cieplnego, co może być przyczyną nie dopiekania
spodu ciasta."
To dotyczy piekarników elektrycznych. Do gazowych też osobne wytyczne.
--
pozdrawiam - yewka, którą w dalszym ciągu termoobieg zadziwia
wroclaw
|