Data: 2004-11-07 14:17:33
Temat: Re: Pieprz czerwony
Od: "rene" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Przy okazji jednak kontynuowalem
> rozpoczete jakis czas temu poszukiwania czerwonego pieprzu w kulkach - i
> nadal nie moge nigdzie go dostac (chba, ze mieszanke i sobie wygrzebac).
> Nie
> wiecie dlaczego nie ma nigdzie tego pieprzu ?
> Jezeli wiecie, ze jest dostepny w jakiejs sieci sklepow to prosze o info -
> zaopatrze sie na pare lat.
może to coś Ci pomoże
http://www.gastronomie.pl/produkty/pieprzrozowy/zglo
szenie.phtml
ja używam "crushed red pepper aji triturado", ale po pierwsze przywiozłam go
z usa, a po drugie to nie są czerwone kulki tylko wygląda jak zasuszone
ziarna papryki, ale w smaku jest niezastąpiony. trzy ziarna potrafi danie
dla dwóch osób zrobić bardzo pikantnym
poczytaj http://www.mccormick.com/content.cfm?id=8207
pozdrawiam
--
rene
"Śmiech jest lekarstwem, które każdy może sam sobie przepisać"
/Boller Reinbold/
|