Data: 2001-08-25 22:31:12
Temat: Re: Piercienie cebuli
Od: "Marek Rz." <m...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zdazylo mi sie ostatnio jesc w knajpie do piwa pierscienie cebuli
> zapieczone w ciescie .Bylo to super chrupiace do tego ostry sosik mniam
> uwielbiam cebulke. Jak to sie robi. Diabelnie mi to smakowalo i
> chcialbym przyrzadzic.
/początek cytatu/
1.
Standartowo w cieście naleśnikowym i na głęboki olej (przy piwie to już
nawet kalorii nie trzeba liczyć ;-) ) tylko gęste musi być. Dodać też możesz
przypraw korzennych. Ja osobiście lubię z dodatkiem ostrej papryki.
Pozdrawiam, Kianit
2.
Pozwolę sobie dodać wersję moją :)
szklanka mąki zmiksowana z 2 jajami, 3/4 szklanki jasnego piwa,
2 łyzkami oleju, pieprzem i solą.
AgataW.
/koniec cytatu/
(wątek z dn 07-08-01 "co jesc przy brydzu?")
sprawdzałem, to działa!!!
Mrek Rz.
|