Data: 2016-12-28 17:34:09
Temat: Re: Piernik świąteczny dojrzewający
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 21.11.2016 o 23:29, FEniks pisze:
>> Planuję zrobić i taki oto przepis wynalazłam:
>>
>> http://cupcakefactory.pl/piernik-staropolski-dlugodo
jrzewajacy/
>>
>> Jakieś uwagi, podpowiedzi? Powinno się toto udać?
>
> Zdjęcie zrobione telefonem na szybko w ferworze walki:
> http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/4a9e7a20a8379795
> (córka twierdzi, że w naturze wygląda znacznie lepiej)
>
> Nie chwaląc się - najlepszy piernik, jaki w życiu jadłam - miękki,
> puszysty, rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim ten przepis, z moimi
> i Waszymi małymi przeróbkami (np. porterem zamiast mleka, mniej cukru,
> mąka żytnia pół na pół z pszenną, można spróbować z samą żytnią).
> No i soda nie zniknęła. ;)
>
> Ewa
>
>
Wygląda, owszem, apetycznie. Niemniej wolę mój - puszysty, ale ciężki i
wilgotny, bez przełożenia, za to z masą bakalii. I posmarowany białą
czekoladą zamiast lukru - tym razem nie miałam ciemnego Bacardi na lukier.
PS. Podziwiam "zestaw" zdjęć na Fotosiku, zwłaszcza te sześć zer, z których
jakoś jednak wyciskasz swoje 500+. Chyba czary jakieś.
--
XL
|