Data: 2003-07-03 23:14:59
Temat: Re: Pieróg z mięsem Makłowicza
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-07-04 00:34:32 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Blancanieves* skreślił te oto słowa:
> Jeżeli był to program na TVP2, który nosił tytuł "Smak małej Litwy" i:
> 1. nagrywany był w skansenie na suwalszczyznie (Makłowiczowi pomagała
> pani Danka), to on robił Cepeliny (ten duży pieróg z mięsem) i bliny
> (coś a'la placki ziemniaczane z mięsem)
> 2. jeżeli gotował w otoczeniu eremów nad jeziorem Wigry (pomagał mu pan
> w czapce kucharskiej), to robił kołduny.
>
> O ten program chodzi?
>
Nie chodzi o program, w ktorym przyrzadzał cuda kuchni tatarskiej.
I był pieróg z miesem i pierog z jabłkami, pieczone w prodiżu, robione z
ciasta makaronowego.
Wiecej nie pamietam, bo tylko kątem oka zerkałam.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=39102
|