Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierogi Lubelskie Re: Pierogi Lubelskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pierogi Lubelskie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: p...@v...pl (p...@v...pl)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pierogi Lubelskie
Date: 25 Jan 2006 18:59:37 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 41
Message-ID: <1138212052.2457.7.camel@p>
References: <dr82g7$iph$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1138211977 5584 213.180.130.18 (25 Jan 2006 17:59:37
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2006 17:59:37 GMT
X-Mailer: Evolution 2.2.3 (2.2.3-2.fc4)
X-Received: from amj50.internetdsl.tpnet.pl ([83.17.65.50]:40350 "EHLO
[192.168.0.28]") by ps4.test.onet.pl with ESMTP id <S3637235AbWAYR7E>;
Wed, 25 Jan 2006 18:59:04 +0100
X-Received: from amj50.internetdsl.tpnet.pl ([83.17.65.50]:40350 "EHLO
[192.168.0.28]") by ps4.test.onet.pl with ESMTP id <S3637235AbWAYR7E>;
Wed, 25 Jan 2006 18:59:04 +0100
X-Received: from amj50.internetdsl.tpnet.pl ([83.17.65.50]:40350 "EHLO
[192.168.0.28]") by ps4.test.onet.pl with ESMTP id <S3637235AbWAYR7E>;
Wed, 25 Jan 2006 18:59:04 +0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:258812
Ukryj nagłówki

Dnia 25-01-2006, śro o godzinie 15:37 +0100, Marek W. napisał(a):
> Użytkownik <p...@v...pl> napisał w wiadomości
> news:1138188030.2721.16.camel@p...
> > Pierogi Lubelskie - potrawa regionalna.
> >
> > Składniki:
> > - Ciasto: mąka pszenna, woda, olej.
> > - Farsz: kasza gryczana, biały ser twarogowy, cebula, mięta (suszona lub
> > surowa), pieprz czarny, sól.
> >
> > Zagnieść ciasto pierogowe z mąki, wody i oleju. Rozwałkować, wycinać
> > nożem kwadraty.
> > Ugotować kaszę gryczaną. Usmażyć cebulę drobno pokrojoną. Połączyć
> > ugotowaną kaszę gryczaną z białym serem twarogowym i usmażoną na oleju
> > cebulą. Dodać sporo mięty suszonej z torebek expresowych lub drobno
> > posiekaną miętę surową.
> > Farsz nakładać na wycięte z ciasta pierogowego kwadraty, zlepiać brzegi
> > pierogów i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować do wypłynięcia.
> > Wystygnięte można podsmażać w oleju, na patelni.
> > Do farszu można dodać surowe jajko, aby lepiej skleić składniki farszu.
> > Zamiast mięty suszonej można dać majeranek, ale z miętą smaczniejsze.
> >
>
> do tego farszu cebula konieczna nie jest..a poza tym
> mieta z torebek ekspresowych raczej sie nie nadaje do przyprawiania
> czegokolwiek...
>
> No i sory ale z ciasta wykrawa sie krażki (szklanką) a nie kwadraty...to sa
> pierogi a nie jakieś tam rawioli...
>
> Marek

Rzeczywiście smażona cebula na oleju, nie jest koniecznym składnikiem
farszu Pierogów Lubelskich, ale ja ją dodaję razem z olejem na którym
się smażyła.
>
>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.01 p...@v...pl
25.01 p...@v...pl
25.01 eM eL
25.01 p...@v...pl
25.01 eM eL
25.01 Marek W.
25.01 eM eL
25.01 p...@v...pl
25.01 Maciej Muran
26.01 p...@v...pl
26.01 Marek W.
26.01 Krystyna Chiger
26.01 Krystyna Chiger
26.01 Misiek
26.01 Marek W.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6