Data: 2011-03-21 18:49:23
Temat: Re: Pierogi - moze laickie, ale...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 21 Mar 2011 18:58:55 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-03-21 15:23, Ikselka pisze:
>
>>>> Adam Gessler ma się do kuchni POLSKIEJ delikatnie mówiąc jak pięść do
>>>> nosa.
>>>> Może U NICH tak się robi ciasto pierogowe, ale nie u nas.
>>>
>>> Coz, wiem ze gotuje na prawde dobrze... Wiec czemu nie sprobowac?
>>
>> Nie mówię, że źle gotuje ani niczego takiego, tylko że nie może być
>> autorytetem w polskiej kuchni, w tym pierogowej.
>> "Ichnie" pierogi też zapewne są smaczne, bez tego jajka i z mlekiem oraz
>> masłem klarowanym ;-ppp
>
> Oooo, już dawno nie było flejma o tym, co je czyje i po czemu gorsze :DDD
...I w ogóle - "poczemu", a nie "po czemu".
Pierwsze oznacza "dlaczego", a drugie "po ile".
To tak w kwestii formalnej, zmierzając w kierunku flejma.
|