Data: 2003-10-13 10:22:42
Temat: Re: Pierogi - tym razem ze szpinakiem :)
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kot"
> Ale to chyba lepiej z ciasta typu kruche, bo makaronowe mogloby wyjsc nie
do zgryzienia...
>
Ja zazwyczaj szpinakowe (IMO the best) też piekę, ale wolę do nich
drożdżowe.
Zamiast twarogu można też dodać ser owczy (IMHO najlepsze zestawienie) albo
jakiś serek typu Toska/Ostrowia/Mascarpone itd (nie wiem jak takie serki
śmietankowo-homogenizowano-podobne, pełno ich w sklepach a chodziło mi o
przybliżenie konsystencji a nie konkretnej firmy) - lepiej się łączą ze
szpinakiem i farsz jest nieco delikatniejszy w formie.
Fajne są jeszcze p. ze szpinakiem, orzechami i czarnymi oliwkami.
Pozdr
Nell_bądź_co_bądź_zwolenniczka_ostrzejszych_smaków_i
_"konkretniejszych"_kons
ystencji
|