Data: 2001-11-14 15:49:15
Temat: Re: Pierogi wybuchające w mikrofalówce...
Od: PatryCCCja <k...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Joanna Duszczyńska" wrote:
> Nie to samo...
> Może ci się podgrzać do absurdalnych temperatur i nie masz nad tym kontroli
> tak jak na patelni - gdzie możesz coś wrzucić i widać, czy już się
> nagrzał...
> To jest tak ja z wodą - jak gotujesz w mikrofali to nie widać, że
> bombelkuje, a jak wyjmiesz to się okazuje , ze wrze i wyskakuje ze
> szklanki...
no wlasnie! dlatego powinno sie cos wlozyc! wtedy osrodek nie bedzie
jednorodny i babelki beda sie mialy na czym tworzyc i bedzie widac. i nie
bedzie sie przegrzewal.
ten brak jakis "cial obcych" w osrodku to jest fajna sprawa. nie wiem na
ile sie orientujecie w fizyce, ale jesli sie ma krysztalowo czysta wode,
bez jakichkolwiek zanieczyszczen czy cos, to mozna ja przechlodzic. nie
bedzie zamarzac mimo temp. nizszej niz 0 stopni C. a jak sie szturchnie czy
cos wrzuci, to natychmiast zamarza! musi fajnie to wygladac :))))))))))))
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|