Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: KrzyWish <K...@p...fm-NOSPAM>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Piersi kurczacze
Date: Sun, 30 Sep 2001 07:43:40 GMT
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <9p6ihv$ath$1@news.tpi.pl>
References: <3...@i...com.pl>
NNTP-Posting-Host: pe16.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1001835903 11185 213.76.40.16 (30 Sep 2001 07:45:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Sep 2001 07:45:03 GMT
User-Agent: Noworyta News Reader/1.8PL
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:72240
Ukryj nagłówki
Pięknego dnia Fri, 28 Sep 2001 14:46:41 +0200, Witold
Jurgielewicz <W...@i...com.pl> używając klawiatury,
obwieścił(a) wszem i wobec:
>Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
>potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
>ziołami - zapiekane), gotowane z jarzynami, no i kotlety panierowane,
>ale teraz poszukuję czegoś nowego.
Witam!
Polecam piersi kurczaka w "zupie cebulowej":
Trzy zupy cebulowe <kryptoreklama> najlepiej Winiary
</kryptoreklama> w proszku rozpuścić w śmietanie kremówce (około 0,5 l).
Naczynie żaroodporne posmarować margaryną lub masłem, wylać
trochę rozrobionwj zupki włożyć filety i zalać resztą zupy.
Zapiekać w piekarniu rozgrzanym do 200 st. C 30-45 minut (aż zupa z
wierzchu (ale tylko z wierzchu) będzie leciutko przypalona).
Najlepiej smakuje z białym pieczywem i suruwką typu coleslaw lub
kiszonym ogórkiem.
PS. powyższe proporcje są takie mniej więcej na oko na jedną
podwójną pierś.
--
KrzyWish [ http://krzywish.republika.pl ]
[ http://ubezpieczsie.republika.pl ]
|