Data: 2001-09-30 07:43:40
Temat: Re: Piersi kurczacze
Od: KrzyWish <K...@p...fm-NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pięknego dnia Fri, 28 Sep 2001 14:46:41 +0200, Witold
Jurgielewicz <W...@i...com.pl> używając klawiatury,
obwieścił(a) wszem i wobec:
>Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
>potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
>ziołami - zapiekane), gotowane z jarzynami, no i kotlety panierowane,
>ale teraz poszukuję czegoś nowego.
Witam!
Polecam piersi kurczaka w "zupie cebulowej":
Trzy zupy cebulowe <kryptoreklama> najlepiej Winiary
</kryptoreklama> w proszku rozpuścić w śmietanie kremówce (około 0,5 l).
Naczynie żaroodporne posmarować margaryną lub masłem, wylać
trochę rozrobionwj zupki włożyć filety i zalać resztą zupy.
Zapiekać w piekarniu rozgrzanym do 200 st. C 30-45 minut (aż zupa z
wierzchu (ale tylko z wierzchu) będzie leciutko przypalona).
Najlepiej smakuje z białym pieczywem i suruwką typu coleslaw lub
kiszonym ogórkiem.
PS. powyższe proporcje są takie mniej więcej na oko na jedną
podwójną pierś.
--
KrzyWish [ http://krzywish.republika.pl ]
[ http://ubezpieczsie.republika.pl ]
|