Data: 2003-05-12 01:56:23
Temat: Re: Piersi kurze w sosie serowym
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jo'Asia wrote:
>
> Eva MN wystukała:
>
> > Magdaleno,
> > z ciekawoscia przeczytalam o twoim sposobie obsmazania pol
> > na pol maslem i olejem i nie moge sie powstrzymac zeby nie
> > zapytac - dlaczego?
> > CZy taka mieszanka nie jest czasem niekorzystna dla zdrowia?
> > Mam w glowie zakorzenione, ze maslo ma niska temperature
> > topnienia i raczej nie nadaje sie do podsmazania mies, olej
> > przeciwnie.
>
> Będę zgadywać - dla smaku? No i piersi z kurczaka nie wymagają
> IMO aż tak wysokich temperatur przy podsmażaniu jak inne mięsa.
Tylko i wylacznie dla smaku. Zmniejsza mi to ilosc uzytego masla, ktore
jest niezdrowe ponoc, a jednak daje smak.
MB
|