Data: 2008-10-26 10:36:09
Temat: Re: Pigwa, a własciwie jezyny
Od: " JaMyszka" <j...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mariusz napisał:
> > ... zrobiłam dżem z jeżyn (...) zwłaszcza, że z pestkami, które uwielbiam
> Akurat tego troche nie zrozumiałem...
> Pestki w jezynach? Te malutkie takie? Zazwyczaj robi sie bez tych pestek?
Tak, tak! Chodzi o te małe;p
Jak pełna zachwytu nad smakiem tego przetworu, dałam do spróbowania jednej
osobie, to usłyszałam (z naganą w głosie), że ona taki robi - ale bez pestek.
A małe jest piękne, czyż nie? I w dodatku smaczne;)
Z tego powodu zajadałam się też swego czasu suszonymi malinami, które
właściwie były jedną wielką rozkruszoną pestką zlepioną skórką malinową;p
A i te pestki z koralików (pomidory) nadają specyficzny smak potrawom (i
zajęcie przy stole;p).
:)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|