Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "Dolby" <v...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pigwa na nalewkę ....
Date: Tue, 10 Apr 2007 16:15:38 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <evg670$8d8$2@atlantis.news.tpi.pl>
References: <eve6md$l5q$1@mx1.internetia.pl>
<3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: enm25.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1176214560 8616 83.20.2.25 (10 Apr 2007 14:16:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Apr 2007 14:16:00 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294685
Ukryj nagłówki
Użytkownik "leon" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3bde.00000016.461a99f6@newsgate.onet.pl...
>> leon napisał(a):
>>
>> > Jeśli moższ to
>> > nie zrob bledu jaki popełniają inni, a wynikającego z niewiedzy lub
>> > innych
>> > uwarunkowń. Do nalewek nie nadaje się spirytus rektyfikowany ze sklepu.
>> > Bazarowy
>> > też nie. Ten drugi z wiadomych względow a ten pierwszy dlatego że jest
>> > za
>> > czysty. To etnol. do nalewek należy używać spirytusu z fuzlami.
>>
>> Serdecznie dziękuję za wskazówki.
>> Do nalewek używam lekko "przegryzionego" spirytusu z wodą źródlaną, tak
>> ok. 75%.
>> A co domowej produkcji, nie odważył bym się chyba, nie mam na to
>> warunków w bloku.
>>
>>
>> --
>> Pozdrawiam,
>> Andrzej
> Ja też nie mam warunkow w starej kamienicy. I oczywiście nie robię sprytu
> w domu
> bo nie wolno. Na oko to sprzęt zajmuje malo miejsca. Ten lekko
> przegryziony
> spirytus jest w dalszym ciągu etanolem tylko że rozpuszczonym w wodzie. I
> dalej
> nie ma tak potrzebnego przy nalewkach zapachu. Ciekawe czy nie można by
> tego
> wlaściwego zapachu i smaku uzyskać dolewjąc do takiego rozrobionego z wodą
> etnolu troszkę podlej jakości bimbru. Leon
>
Oj Leon Leon !?
|