Data: 2004-04-26 21:08:46
Temat: Re: Pilaw z bakłażanami
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik dorka napisał:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:20040426224133159+0200@news.onet.pl...
>
>
>>Dziwny to przepis na pilaw. Zawsze mi się wydawało, że podstwą pilawu
>>jest ryż przesmażony na sucho, a potem gotowany w wywarze mięsnym.
>>Jesteś pewien, że Makłowicz nazwał to pilawem?
>
>
> Pewien nie jestem, ale pewna a i owszem:-)
> Jestem wzrokowcem i ryz, odsaczony na sicie zapamietalam. Plukanie
> przyczynic sie mialo do pozbycia sie roznych smieci i "kleju". Tez mi sie
> wydawalo, ze powinien byc prazony na sucho, ale moze, gdy sie gotuje na
> moscie inaczej to wszystko wyglada;-)
> W sumie apetyczny widok.
>
Ja potwierdzam, Makłowicz twierdzil ze robil pilaw choc mnie to bardziej
pod paelle podchodzilo, to plukanie i wyspanie ale znowoz paella to nie
byla ze wzgledu na swoja ubogosc a z tego co wiem to w paelli powinno
znalezc sie w zasadzie wszystko czym chata bogata ;)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|