Data: 2002-01-31 00:06:26
Temat: Re: Pilchelsteiner(P)
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Irek Zablocki" <i...@w...de> a écrit dans le message news:
a38d0k$7q4$03$...@n...t-online.com...
> Czasami ta niemiecka kuchnia jest calkiem zjadliwa. Nic dziwnego: polowa
> Saksonczykow to Slowianie mowiacy po niemiecku. Jak w Irlandii, tyle ze
bez
> poczucia odrebnosci. Nim sie calkiem zatopisz w gotowaniu, dodam, ze z
> baranina tez mozna przyrzadzac.
>
Wiesz, ja w tym przepisie widze okazje, zeby nauczyc jesc kapuste taka jedna
osobe, ktora kapusty nie jada...
Proporcje sa idealne : 50% / 50 % kapusty i miesa, przed obrobka (tak jak
dobry bigos). Do tego warzywa... (no i smalec mozna przemycic -o)))
Ewcia
ps. w okolicach baraniny nie ma (w promieniu 10 km), ale jagnieciny duzo,
mostek jagniecy niedrogi !
--
Niesz !
|