Data: 2004-12-06 17:15:25
Temat: Re: Pizza - proszę o przepis na pizzę, czy to ciasto drożdżowe ?
Od: alien71 <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam :)
Może po prostu za pierwszym razem za krótko piekłaś, a za drugim za długo ;)
Ja do odpowiedniego czasu pieczenia dochodziłem metodą prób i błędów ;)
Piekarniki niestety są rózne i jedne grzeją mocniej inne słabiej, więc w
jednym pieczenie będzie trwało dłużej, a w innym krócej :)
Mam blaszaną foremkę do pizzy i przez długi okres czasu nie mogłem
dopiec spodu, a brzegi były już mocno zarumienione (piekłem na kratce),
gdzieś wyczytałem żeby jednak piec na rozgrzanej blasze ;)
I faktycznie zaczęło się przypiekać także od spodu.
Dlatego nie trzeba się zrażać i próbować dziesiątków przepisów, tylko
udoskonalać jeden który mniej więcej najbardziej nam odpowiada ;)
Pozdro i Smacznego ;)
|