Data: 2006-01-20 19:54:19
Temat: Re: Pizza z patelni?
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "morghul" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dqr7qb$euk$1@nemesis.news.tpi.pl...
>A tosty takie z serem to ja robie tak:
>
> Chleb tostowy maszam w roztrzepanym jajku z natką pietruszki, solą i
> pieprzem, to na patelnie jak się obsmaży na złoto z jednej strony to
> obracam i na wierzch ser w plasterkach.
> Takie kryzysowe szybie jedzenie
Ja znam wersję wzbogaconą:
Pokrojone w kromki pieczywo (tostowe ale też i każde inne, lepsze takie
lekko suche) koniecznie obkrojone ze skórki układa się ciasno na patelni.
Zalewa się to jajkiem (2-3 w zależności od wielkości patelni) rozbełtanym z
łyżką oliwy i doprawionym solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na to układałam zawsze albo tuńczyka z puszki, albo pieczareczki z cebulką
podduszone. Na to starty ser.
Przykryć pokrywką, szczelnie, i smażyć na bardzo małym ogniu ok. 20 minut.
Sycące, jadalne, szybkie w przygotowaniu.
Pozdrawiam
Q.
|