Data: 2006-02-06 22:29:31
Temat: Re: Placek Żydowski
Od: "Jagna " <b...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marek W. <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał
(a):
> >
> > Wrzucić wszystko do miski i dokładnie wymieszać. Wylać na natłuszczoną i
> > wysypaną kaszą manną blachę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, ok. 40
> > min.
> >
>
> fajne...tylko gdzie tu dostać te produkty w wersji koszernej??
> jest gdzies w Poszce koszerny sklep wogóle??
>
Witam
Ostatnio z konieczności przewertowalam kuchnię żydowską i ten przepis
żydowski ni jak być nie mozę. A juz napewno nie koszerny - jajo i mleko w
jednej misce to zbrodnia najwieksza. Jak jest mleko nie ma produktów
zwierzęcych. Wiec jak coś ma jajo nie moze mieć mleka. ale pokroić sie za to
nie dam. A sklep koszerny jest na Twardej w Wawie przy synagodze
AgaL
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|