Data: 2001-12-09 13:50:09
Temat: Re: Placki Ziemniaczane
Od: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jesli bys robil je tylko ze smietana (taka gesta kwasna) to polecam dodac do
nich majeranku lub oregano, poza tym zamiast cebudodac czosnek.
I jeszcze jedna modyfikacja:
1/3 masy ziemniakow zastapic taka sama iloscia masy tartej (tak samo drobno
jak ziemniaki) cukini. placki sa wtedy delikatne i aromatyczne - a ze
smietanka....
--
###################
Artur Nowacki
LODZ
a...@t...net.pl
ICQ #82071542
###################
"Naczelny" <j...@t...pl> wrote in message
news:3c1368f9@news.vogel.pl...
> Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa
jakies
> wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie
stracily
> swojego ziemniaczanego aromatu. Uwielbiam je z cukrem i smietana, wiec nie
> wszystko tam moge wlozyc..
>
>
|