Data: 2002-10-07 11:14:05
Temat: Re: Placki po węgiersku
Od: "gdaMa" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorota D" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:anevca$svt$1@news2.tpi.pl...
> Czy ktoś może zna dobry przepis na placki po węgiersku?Jeśli tak to proszę
o
> pomoc...
>
>
farsz rybny do plackow:
Za czasow komuny jak odstalo sie swoje w kolejce i dostalo tylko puszkowe
rybki w pomidorach to moja mama serwowala takie cudo:
1. Makrelka, szprotka lub inne cudo w pomidorach przelozyc do garnka i
delikatnie mieszajac podgrzac (zeby sie za bardzo nie roztaplalo) dodac
duuuuzo ostrej papryki (zamowic na pore jedzenia straz pozarna:-))), sol,
pieprz, ew jeszcze pomidorow (lub koncentratu) wszystkiego do smaku
2. Ciasto na placki przygotowac standardowo, ale smazyc duze (na cale
patelni) i troche grubsze
2. Na talerzu polozyc lisc salaty na tym placek zlozony na pol, wypelnić go
farszem i na wierzchu polac gesta kwasna smietana.
Niebo w gebie...
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
|