Data: 2002-10-07 11:46:41
Temat: Re: Placki po węgiersku
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "gdaMa" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:anrq9u$cif$1@news.tpi.pl...
>
> Za czasow komuny jak odstalo sie swoje w kolejce i dostalo tylko puszkowe
> rybki w pomidorach to moja mama serwowala takie cudo:
> 1. Makrelka, szprotka lub inne cudo w pomidorach przelozyc do garnka i
> delikatnie mieszajac podgrzac (zeby sie za bardzo nie roztaplalo) dodac
> duuuuzo ostrej papryki (zamowic na pore jedzenia straz pozarna:-))), sol,
> pieprz, ew jeszcze pomidorow (lub koncentratu) wszystkiego do smaku
> 2. Ciasto na placki przygotowac standardowo, ale smazyc duze (na cale
> patelni) i troche grubsze
> 2. Na talerzu polozyc lisc salaty na tym placek zlozony na pol, wypelnić
go
> farszem i na wierzchu polac gesta kwasna smietana.
>
> Niebo w gebie...
>
>
Takie rybki + makaron = pycha
Pozdr. - Gośka (Lublin)
|