Data: 2004-11-01 21:52:47
Temat: Re: Placki ziemniaczne
Od: "syso" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cm1jvn$f8c$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie znam się zupełnie na gatunkach kartofli a placki uwilbiam. Zwykłe,
> najzwyklejsze. Starte kartofle sól pieprz ew. jajo. Wodę, która z kartofli
> wyciekła odlewam. Żadnefo chrzanu, pomidorów, kaparów, pasty z avokado ani
> nawet kawioru na moich plackach nie ma.Ale wczoraj wyszły mi jakieś
> gumiaste, a masa na placki nie była kremowa tylko żółta. Wiem, że to
> zależy
> od ziemniaków, więc może mnie ktoś oświeci w tym względzie?
Tez tak mam, najbardziej lubie po prostu placki, wode odlewam i po chwili do
plackow dodaje skrobie ktora osiada na dnie. Z tymi ziemniakami roznie bywa.
Czesto sprzedawcy nie wiedza, jakie sprzedaja albo wszyscy mowia, ze to
Bryza. Najgorsze placki jakie w zyciu zrobilam wyszly z ziemniaka zwanego
Denar. Bardzo dobre byly z Lorda i Vinety. Vineta to w ogole bardzo smaczne
ziemniaczki. Ostatnio sie nimi zajadamy :-)
Pozdrawiam
Sylwia
|