Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Płyta ceramiczna - jak wybierać?
Date: Tue, 16 Mar 2004 20:20:22 +0100
Organization: IA i IS PW
Lines: 45
Message-ID: <c37j3m$bcb$1@achot.icm.edu.pl>
References: <c32bqi$no4$1@news.onet.pl> <4...@t...net.pl>
<c32hhm$f7r$1@news.onet.pl> <c33tvr$t16$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: p525-a.ia.pw.edu.pl
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1079463862 11659 194.29.166.82 (16 Mar 2004 19:04:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Mar 2004 19:04:22 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:38238
Ukryj nagłówki
> >Do tej pory korzystałem z prostej kuchenki gazowej
> I przy tym pozostań.
NIE
> IMO płyty ładnie wyglądają, ale gaz daje najlepsza kontrolę nad tym co się
> dzieje w garnku.
kwestia wprawy, fakt ze plyta ma znacznie wieksza inercje (dluzej dochodzi
do zadanej temperatury
i wolniej sie schladza), ale mozna sie do tego przyzwyczaic.
Precyzja ustawienia mocy jest wieksza no i podstawowa zaleta nie ma syfu ze
spalanego gazu!!
> No i jak wykipi zupa, to nie trzeba czekać z czyszczeniem, aż wystygnie
> płyta. A na brudną kolejnego naczynia się nie kładzie. Na gazie można od
> razu robić kotlety :)
jak komus nie przeszkadza syf to moze stawiac gary na syf. Ja natomiast
lubie miec czysta plyte.
A jak sie zaleje to sie autoamtycznie wylaczy (nie wiem jak to dziala, ale
dziala) i piszczy.
> Tylko piekarnik elektryczny daje jakiś advantege (sterowanie czasowe).
Same
> palniki wybierałbym gazowe.
nie -- znowu precyzja ustawien i czystosc energii!
polecam uwadze mechanizm z wyjezdzanymi ,,bebechami'' na wozku (wygodniejsze
niz drzwiczki odchylane)
pozdrawiam WM
PS
n poczatku mialem watpliwosci (nie mialem wyboru bo w budynku nie
przewidziano gazu),
ale teraz nie zamienil bym sie na gaz
|