Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!news.lubli
n.pl!not-for-mail
From: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pochwala przepisu na sernik z serkow homo... AniS
Date: Wed, 30 Jan 2002 14:23:36 +0100
Organization: lubman
Lines: 37
Message-ID: <a38scj$7hg$1@news.lublin.pl>
References: <a38orb$132$1@news.lublin.pl> <a38q83$2dj$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.117.192.115
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.lublin.pl 1012397276 7728 195.117.192.115 (30 Jan 2002 13:27:56 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 30 Jan 2002 13:27:56 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:94105
Ukryj nagłówki
Użytkownik B@ha <B...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisała:
> przypomnij proszę przepis....
Skoro Ania go jeszcze nie podala, to zacytuje fragment z jej postu:
"U mnie w domu nazywa sie to "Sernik pyszny"
Ciasto:
2 szkl. maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
pol kostki miekkiego masla/margaryny
pol szklanki cukru
2 jajka
zoltko
Zagniesc, wylozyc na prostokatna blaszke (25x35x5cm)
Masa budyniowa:
W 1 litrze mleka ugotowac 3 budynie czekoladowe ( na pol litra mleka, z
cukrem). Jeszcze gorace przelozyc na surowe ciasto i rozsmarowac.
Masa serowa:
pol kostki miekkiego masla utrzec z pol szklanki cukru, dalej ucierajac
dodawac na przemian 3 zoltka i po lyzce serek homogenizowany (waniliowy) - w
sumie ma go byc 60-70 dag. Wsypac paczke budyniu smietankowego, wymieszac.
Na koncu polaczyc z piana z 4 bialek i rozlozyc na zimnym budyniu.
Wstawic na ok. 45 min do piekarnika (180C), sprawdzic patyczkiem, czy
upieczone."
Poniewaz ja mialam caly kg sera homogenizowanego, to
odpowiednio zwiekszylam proporcje skladnikow masy serowej
i dodalam jeszcze cukier wanilinowy.
Pozdrawiam
Lilla
|