Data: 2002-01-30 13:23:36
Temat: Re: Pochwala przepisu na sernik z serkow homo... AniS
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik B@ha <B...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisała:
> przypomnij proszę przepis....
Skoro Ania go jeszcze nie podala, to zacytuje fragment z jej postu:
"U mnie w domu nazywa sie to "Sernik pyszny"
Ciasto:
2 szkl. maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
pol kostki miekkiego masla/margaryny
pol szklanki cukru
2 jajka
zoltko
Zagniesc, wylozyc na prostokatna blaszke (25x35x5cm)
Masa budyniowa:
W 1 litrze mleka ugotowac 3 budynie czekoladowe ( na pol litra mleka, z
cukrem). Jeszcze gorace przelozyc na surowe ciasto i rozsmarowac.
Masa serowa:
pol kostki miekkiego masla utrzec z pol szklanki cukru, dalej ucierajac
dodawac na przemian 3 zoltka i po lyzce serek homogenizowany (waniliowy) - w
sumie ma go byc 60-70 dag. Wsypac paczke budyniu smietankowego, wymieszac.
Na koncu polaczyc z piana z 4 bialek i rozlozyc na zimnym budyniu.
Wstawic na ok. 45 min do piekarnika (180C), sprawdzic patyczkiem, czy
upieczone."
Poniewaz ja mialam caly kg sera homogenizowanego, to
odpowiednio zwiekszylam proporcje skladnikow masy serowej
i dodalam jeszcze cukier wanilinowy.
Pozdrawiam
Lilla
|