Data: 2014-04-21 21:53:40
Temat: Re: Pochwalę się - zrobiłem żurek...
Od: Paulinka <p...@w...pl.nospam>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-04-21 02:25, "Dariusz K. Ładziak" pisze:
> Użytkownik Ikselka napisał:
>>
>> Fajnie, że Ci wyszedł ten żurek, ja robię go jedynie na wywarze z
>> szynki i
>> wkłądam do niego białą kiełbasę (jasne że wszystko własnego wyrobu i
>> wędzenia mojego męża).
>> A z dudków to są pierogi świetne, z tych ugotowanych. Jadłeś kiedyś?
>
> Ale do pierogów to co najmniej wieprzowe, a najlepsze wołowe. Cielęce są
> za delikatne. I strasznie dużo z tym roboty - bo najlepiej dudki
> posiekać, mielone to już nie to (i tu właśnie wołowe maja przewagę - po
> zmieleniu nadal zachowują sprężystość, cielęce ulegają zbytniemu
> zgnieceniu).
>
> Jasne że jadłem, jak można nie jeść pierogów z dudkami? Już paru
> właścicieli knajp namawiałem - jakoś żaden się nie skusił żeby to do
> menu wprowadzić - nie wiem czemu, pychota za ciężką kasę sprzedać się
> dająca, robiona z produktów które można kupić za grosze.
>
Można. Niektórym po prostu nie smakują. Poczęstowano mnie kiedyś
krokietami z tym specjałem. Nigdy więcej...
Pozdr.
P.
|