Data: 2012-10-05 16:34:32
Temat: Re: Pomidorowo - cd.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 5 Oct 2012 18:19:32 +0200, jerzy.n napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:17mhfdjsnla3o.pot33ynob7bv$.dlg@40tude.net...
>> Pomidorki do jajecznicy lub na leczo czy zupę - na zimę:
>
> Właśnie kolejny raz zrobiłem pomidorówkę z kiszonych pomidorów, fantastyczny
> smak, polecam.
>
Moze zdążę jeszcze zakisić, bo ho ho, dawno nie kisiłam pomidorów, więc
chyba czas sobie przypomnieć. A tak na marginesie - mam taki pomysł:
spróbuję zakisić przecier pomidorowy z surowych pomidorów. Mam przystawkę
Mesko, którą polecałam tu niedawno, a która pięknie (ba, pięknie -
rewelacyjnie) przeciera surowe pomidory, nawet takie ze skórą. No więc
zrobię surowy przecier, osolę i zaszczepię tym białym osadem z dna słoja z
ogórkami kiszonymi, dodam czosnek. Myślę, że da radę. No i kiedy sobie
podkiśnie w garnku, dam do butelek po "Kubusiu" np :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|