« poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2013-05-29 15:35:53
Temat: Re: Pomidorowy obłęd
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1pco9krakglo9$.s9a9bnuuq9ya.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 29 May 2013 08:43:26 +0200, Stefan napisał(a):
> Tylko po to, zeby Ci się kłaniał?
> :-]
> --
> XL
Splesniałymi bułkami po sklepie też prałem, a za gustowną fotkę byłej
ekspedienki myjącej kiełbasę w zlewie to mnie chciał ozłocić:)))
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2013-05-29 17:38:35
Temat: Re: Pomidorowy obłędDnia Wed, 29 May 2013 15:35:53 +0200, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1pco9krakglo9$.s9a9bnuuq9ya.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 29 May 2013 08:43:26 +0200, Stefan napisał(a):
>> Tylko po to, zeby Ci się kłaniał?
>> :-]
>> --
>> XL
> Splesniałymi bułkami po sklepie też prałem, a za gustowną fotkę byłej
> ekspedienki myjącej kiełbasę w zlewie to mnie chciał ozłocić:)))
> pozdr
> Stefan
Dużo musi się jeszcze wydarzyć, zebyś przestał tam kupowac?
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2013-05-29 19:48:15
Temat: Re: Pomidorowy obłęd
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1fd22tv3din9c$.1btmjcedhqpad.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 29 May 2013 15:35:53 +0200, Stefan napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1pco9krakglo9$.s9a9bnuuq9ya.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Wed, 29 May 2013 08:43:26 +0200, Stefan napisał(a):
>>> Tylko po to, zeby Ci się kłaniał?
>>> :-]
>>> --
>>> XL
>> Splesniałymi bułkami po sklepie też prałem, a za gustowną fotkę byłej
>> ekspedienki myjącej kiełbasę w zlewie to mnie chciał ozłocić:)))
>> pozdr
>> Stefan
>
> Dużo musi się jeszcze wydarzyć, zebyś przestał tam kupowac?
> --
> XL
Już się wyprowadziłem z Piasku na Piaski Nowe, ale wpadam tam co jakiś czas
pomóc przetestować obsługę. Zwykle pomaga... Właściciel niezły chłop, ale
nie powinien zajmować się handlem, nie potrafi znaleźć odpowiednich ludzi.
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2013-05-29 21:53:38
Temat: Re: Pomidorowy obłędW dniu 25-05-2013 12:04, Trybun pisze:
> Skąd u niewątpliwych smakoszy bierze się ten zapał do zabijania smaku
> prawie kazdej potrawy dodatkiem pomidora pod różną postacią?
Sam sobie przecież odpowiedziałeś !
Wpisów mnóstwo w tym wątku, jednak nikt nie odniósł się do tego co
słusznie zauważyłeś:
> Ryba w sosie greckim!! Przecież w tej
> bryi pomidorowej ryby nie wyczuje nawet najbardziej wysublimowane
> podniebienie.
> Bigos, leczo dawniej obywało się bez sosu pomidorowego, a
> dziś szok gdy ktoś nie dodaje.
Pomidor i jego przetwory maja taką cechę że potrafią doskonale ukryć to
że nie potrafi się przyrządzić potrawy którą miało się zamiar sporządzić.
Ot, cała tajemnica wszechobecności pomidorowej paprajdy - tak w
przepisach jak i gastronomii.
Nie zmienia to faktu że prawdziwe, dobre pomidory są pyszne.
pozdrawiam,
TomekD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2013-05-29 22:13:05
Temat: Re: Pomidorowy obłędDnia Wed, 29 May 2013 21:53:38 +0200, TomekD napisał(a):
> Pomidor i jego przetwory maja taką cechę że potrafią doskonale ukryć to
> że nie potrafi się przyrządzić potrawy którą miało się zamiar sporządzić.
Powszechność ich użycia z tego wynika.
> Ot, cała tajemnica wszechobecności pomidorowej paprajdy - tak w
> przepisach jak i gastronomii.
>
> Nie zmienia to faktu że prawdziwe, dobre pomidory są pyszne.
...a prawdziwe dobre pomidory to pomidory dojrzałe na krzaku, świeżo z
niego zebrane. Poezja.
Najbardziej smakują mi złotopomarańczowe olbrzymy, które mam co roku -
potrafią ważyć ok. kilograma.
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2013-05-30 20:05:48
Temat: Re: Pomidorowy obłędW dniu 2013-05-29 14:51, Ikselka pisze:
>
>> Mocno ryzykowne.. Lepiej kucharza czy kelnera nie denerwować przed
>> konsumpcją..
> Dlatego napisałam, że to powód do wyjścia, a nie robienia awantury :-)
A jak knajpiarz wezwie policję i oskarży o niezapłacenie za zamówione danie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
57. Data: 2013-05-30 20:06:15
Temat: Re: Pomidorowy obłędW dniu 2013-05-29 11:37, Qrczak pisze:
>
>>> Dbają po prostu o Twoją prostatę.
>>>
>>> Q
>>
>> E tam, nie wierzę w jakieś profilaktyczne oddziaływanie warzyw, czy
>> owoców.
>
> Masaż że lepszy?
> Ale to już ntg.
>
> Q
Jasne, jasne;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
58. Data: 2013-05-30 20:07:30
Temat: Re: Pomidorowy obłędW dniu 2013-05-25 12:51, Ikselka pisze:
>
> Z cukinii to nie jest LECZO, tylko duszonka, którą też robię bez pomidora i
> uwielbiam... I z dyni makaronowej, ale takiem młodziutkiej, jeszcze bez
> ziaren... Mniam :-)
W następnym roku też wygospodaruję kawałek ogródka pod tą dynię, bo nie
Ty pierwsza chwalisz jej smak, a ja tak właściwie to jeszcze nigdy jej
nie widziałem na oczy..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
59. Data: 2013-05-30 20:09:28
Temat: Re: Pomidorowy obłędW dniu 2013-05-29 12:28, k...@g...pl pisze:
>
> nie jem frytek, w ogole ziemniaki to raczej w sladowych ilosciach
Ja samych też nie, ale jak dla mnie pasują do smażonej ryby, czy czasem
do kotleta. Natomiast zdecydowane nie dla stylu McDonalda - bułka i frytki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
60. Data: 2013-05-30 20:10:03
Temat: Re: Pomidorowy obłędW dniu 2013-05-29 22:13, Ikselka pisze:
>
> ...a prawdziwe dobre pomidory to pomidory dojrzałe na krzaku, świeżo z
> niego zebrane. Poezja.
> Najbardziej smakują mi złotopomarańczowe olbrzymy, które mam co roku -
> potrafią ważyć ok. kilograma.
Mogłabyś podać nazwę tych pomidorów?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |