Data: 2004-08-17 08:35:34
Temat: Re: Pomidory
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 17 Aug 2004 08:46:34 +0200, "Tashunko"
<t...@T...pl> wrote:
>Nudą powiewało, aż nagle napotkałam wirtualne osoby podpisującej się
>*Krysia Thompson* myśli nieuczesane:
>
>| sok i zabutelkowac
>
>A mogę nieśmiało poprosić o przepis na ten sok lub pomocny link ??
>Ja tez od wczoraj mam 2 reklamówki świeżych twardych pomidorów i sok
>był jedną z rzeczy, które przyszły mi na myśl. Nie mogę niestety w tej
>chwili googlać z braku czasu;(
>I przy okazji - jak najlepiej tzn. w jakiej postaci - przechowywać
>pomidory w zamrażarce??? Zima chciałabym móc je dokładać do leczo i
>innych potraw.
mozesz nawet smialo, ale bez rezultatow. moja Babcia namietnie
robila sok do butelek a ja juz w ogole nie :( moze jak
zaguglujesz pt pasteryzowany sok pomidorowy...przepraszam, ze
nawalilam :)
pierz
p.s. tak sobie pomyslalam, ze gdybys dusila pomidory az skorka
sama schodzi i sa miekkie, przetarla to przez sito, odparowala
jeszcze troche i zamrozila to mialabyc ladny pokoncentrat na
zime
K.T. - starannie opakowana
|