Data: 2004-08-17 10:27:36
Temat: Re: Pomidory
Od: Cherokee gd <c...@n...able.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To ja przypomne przepis, ktory pojawil sie w tamtym roku na grupie i
ktory z powodzeniem zastosowalam. Pomidory lima umyc dokladnie i
powciskac do sloikow - wchodza 3-4 na sloik. Wrzucic 2-3 przekrojone na
pol zabki czosnku, zakrecic sloik, zapasteryzowac najlepiej 2 razy, bo
jest duzo powietrza wewnatrz do skroplenia.
Pomidory zachowuja swoj zapach i sa doskonala baza do sosow (po
przetarciu), albo do innych potraw po zdjeciu skory i pokrojeniu.
Maja swietne dzialanie przeciwgrypowe - przetestowane.
Po jakims czasie mozna zauwazyc na krawedziach styku pomidorow ze szklem
bialawe slady, ale to nie jest plesn, sprawdzalam.
Pozdrawiam
cherokee
|