Data: 2013-09-10 10:00:45
Temat: Re: Pomidory na przetwory...
Od: Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj>
Pokaż wszystkie nagłówki
Osobnik posiadający mail o...@g...pl napisał(a) w poprzednim odcinku co
następuje:
>> Jak zaprawiam - wycinam szypułki, bardzo dokładnie miksuje, zagotowuje z
>> odrobiną soli i gotuje az z góry nie zejdzie piana (około 20 minut).
>>
>> Potem wlewam do goracych słoików, zamykam i już.
>> W godzine obrabiam około 20kg pomidorów, czyli w jeden wieczór około
>> 100kg.
>
> Czym miksujesz, jak miksujesz? Masz mikser na 20kg?
Mikser woerwerka termomix - około 1,5 kg na raz.
To jest dosc mocny i szybki mikser.
Miksuje jakies 20 sekund az do całkowitego zmielenia, wiec 20 kg to raptem
kilka minut pracy. Najdłuzej trwa zagotowanie.
http://allegro.pl/i3532857413.html
To ma takie noże: http://allegro.pl/i3506777461.html
> Czy wkładasz do gara i używasz końcuwki blendera?
Podejrzewam, ze w ten sposób bedzie trudno uzyskac dokładnosc zmielenia.
> A co się dzieje ze skurkami?
>
Sa tak zmiksowane, ze praktycznie ich nie czuć.
--
Pozdrawia... Budzik
b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuń także "_")
Dyplomata potrafi powiedzieć "idź do diabła" w taki sposób,
że właściwie cieszysz się na tę wyprawę.
|