Data: 2001-08-24 11:03:58
Temat: Re: Pomocy
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:1eymtkg.jsbvs2deeydsN%w...@t...com.pl...
> To fakt. Mlody bob gotuje sie prawie natychmiast, wiec blanszuj sie go
> najwyzej moment, ale w koncu sierpnia to i tak czysta teoria.
> Starego bobu natomiast wg. mnie nie warto mrozic, ale jak kto chce
> koniecznie to 3 min. we wrzatku powinny wystarczyc.
Tak naprawde, te krótkie blanszowanie, to raczej w celu zachowania
wzgledów estetycznych [koloru] a ciut dluzsze jakos nie zauwazylem, aby
zaszkodzilo. Fakt faktem, ze nie powinno sie go ugotowac. W tym roku
gotujac bób za kazdym razem wydluzalem czas gotowania. Ostatnio prawie 40
minut a bób jakby byl niedogotowany = dretwy mimo tego, ze byl swiezy.
pozdr. Jerzy
|